Alla inlägg den 5 januari 2009

Av ac l - 5 januari 2009 07:38

Som vanligt när vi är i Thailand är också famliljen L där. Vi som är grannar där vi bor i Sverige har ofta inte tid att träffas med allt jobb och annat som kommer i vägen. Men i Thaliand 800 mil bort då går det ofta jättbra att få till det. Så också denna gång! Vi åkte från vårt hotell och hämtade upp dem vid deras och fotsatte in till stan. Där åt vi en trevlig thaimiddag och sedan ville ungdommarna gå ut på lite shopping. Vi vuxna hamnade på en reaggiebar och där samlades vi också alla innan vi åkte tillbaka. Jättetrevligt! Vi stannade sedan för en kvällsfösare på deras hotell Ramada som var jättefint. Tyvärr missförstod vår taxichaufför att vi skulle tillbaka så vi fick sedan mycket trötta sitta och vänta i hotellobbyns stentrappa i ca 1 timme innan någon ny taxi dök upp. Hemma vid 2 stöp vi i säng och som som stockar. Imorgon ska vi tillbaka till  Hua Hin, ingen ser väl riktigt fram emot den långa bussresan men alla har haft det fantastiskt här i Kao Lak.

Av ac l - 5 januari 2009 06:33

Idag skulle från början alla med på en båt o snorklings utflykt till Similan Islands. Det kändes lite som historien om de tio små negerpojkarna.... Först blev UB lite krasslig i magen så då åkte hon och U inte med. Sedan samma morgon som vi skulle åka blev A krasslig i magen och hade lite feber så då stannade han hemma, sedan fick CM ont i magen. Han åkte ändå med oss till båten men fick tyvärr sedan vända hem igen.


Kvar blev moffa, mommo, K och AC. Vi åkte en ganska turistig men trevlig och välordnad tur med speedboat till olika öar under den gemensamma benämningen Similan Islands. Först stannade vi utanför en vacker ö med fina släta klippor som på västkusten hemma nästan. Där fick de som ville hoppa i och snorkla och bada. AC var som vanligt först i när ingen annan ens fått av skig kläderna hoppade hon i och började snorkla. Jättefina korallrev och många olika färgglada fiskar såg vi. Sedan åkte vi vidare en stund till en fin strand där vi också åt en jättegod lunch under palmerna. Sedan vidare igen med bad från båten och slutligen innan hemfärd ett stopp vid Honeymoon Beach. Allt var fantastiskt fint och vattnet så där turkost som om någon stod och lyste med en stor turkos lampa under vattnet. Vi såg säkert 20 olika fiskar, randiga, gula, vita, turkosa, blå, svarta, prickiga, långa, smala, små, stora. Ja alla former och färger! AC blir lika fascinerad varje gång av denna fantastiska värld som öppnar sig under havets yta.


Övriga i de 8 gäng vilade, promenerade och kurerade sig så de mådde alla jättebra när vi kom hem. Då kom mommo på att det var trettondagsafton så då åkte glitterblusen på inför kvällen. De yngre 4 skulle då ut och käka med familjen L som precis kommit till Kao Lak från Krabi. De 4 äldre stannade på hotellet och åt en god middag med grillad kött.

Ovido - Quiz & Flashcards