Alla inlägg den 3 januari 2009

Av ac l - 3 januari 2009 03:39

På kvällen denna händelserika första dag i Ko Lak var det uppdukad en jättefin buffé i hotellets matsal som är utomhus såklart. Där fanns allt man kan önska sig av grillat kött, grillade skaldjur och fisk. Sedan alla grönsaker och all frukt man kan tänka sig. Lite senare var också ett traditionellt uppträdande med gamla thailändska danser som är som ett slags sagoberättelser om kärlek, krig, olycka, lycka och sorg. Spännande och mycket vackert och med mycket glitter och guld i alla dräkter.


Efter kl 21.00 droppade alla av en efter en och gick till sängs. CM o AC satt kvar längst och avslutade middagen med en sambucca och ett glas vatten. Vi höll oss till ca 22.30 innan vi dödströtta och lyckliga somnade med ett leende på läpparna och drömde och längtade efter strandlivet vi skulle ha dagen efter.

Av ac l - 3 januari 2009 03:08

Vi fortsätter att sola och bada och njuta av allt fantastiskt på detta underbara ställe. http://www.royalbangsakresort.com/ här finns en länk om ni vill veta mer om hotellet.

Alla har det underbart vattnet är så varmt så man kan ligga i hur länge som helst. Fammo, mommo o Ac tar oljemassage och de andra promenerar en stund längs den orörda och obebyggda stranden. Detta är långt från vardagens stress och det är verkligen avkoppling för oss alla efter en så lång resa.

Av ac l - 3 januari 2009 02:58

Dagen för resan börjar tidigt kl 4 när vi går upp och fixar matsäck och packar det sista för bussen kommer och hämtar oss kl 5.

Mommo gör fina matsäcksmackor bl a med stekt ägg. Fammo fixar frukt och grönt till och vi andra hjälper till. Sedan går bussen och alla är supertrötta. AC och CM sover flera timmar med ögonbindel, öronproppar och nackkudde. Finemang! Första ca 4-5 timmarna är ganska bra väg. Sedan blir vägen krokig och i sämre skick. Men då börjar en fantastisk natur att synas utanför våra bussfönster. Riktig djungelväxtlighet och mjuka berg och djupa dalar visar sig så nu har vi något fantastiskt att titta på. Jag måste säga att alla, både barn och de gamle , är jättetålmodiga och resan går över förväntan. Trots den tidiga starttimmen och de många timmarna i en ganska guppig, gungig och skakig buss. Väl framme slänger vi oss i det fantastiska havet och går på den fantastiska stranden där vårt hotell är helt ensamt och stranden känns helt orörd. Jag säger bara paradiset!


Hotellet heter Royal Bangsak Beach Resort och ligger vid den vackra Bangsak stranden i Kao Lak.

Ovido - Quiz & Flashcards